accept

Listen:
 [ækˈsɛpt]


WordReference English-Romanian Dictionary © 2019:

Traduceri principale
EnglezăRomână
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (receive)a primi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 She accepted the shipment from the deliveryman.
 Ea a primit pachetul de la curier.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (receive with approval)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 She accepted the explanation.
 A acceptat explicaţia.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (as payment) (plăţi)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 We accept cash and credit cards as payment for merchandise.
 Acceptăm plăţi în numerar şi cu carte de credit.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (answer affirmatively)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He accepted the invitation to the party.
 El a acceptat invitaţia la petrecere.
accept viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (accept a gift, offering)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a primi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 When offered a meal by your host, it is polite to accept.
 Când gazda îţi oferă de mâncare, e politicos să accepţi.
 This sentence is not a translation of the original sentence. Primim cu dragă inimă tot ce ne oferiți.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (consent to)a accepta vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a fi de acord cu loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 The losing army accepted the unconditional surrender terms.
 Armata înfrântă a acceptat termenii predării necondiţionate.
 Armata înfrântă a fost de acord cu termenii predării necondiţionate.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (believe)a accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a crede vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 I can't accept your excuse. It doesn't make sense.
 Nu-ţi pot accepta scuza. Nu are logică.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (accommodate an insert)a funcţiona cu vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
  a merge vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 This lamp only accepts specialized light bulbs.
 Această lampă funcţionează doar cu becuri speciale.
accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (somebody)a înghiţi vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  a-i plăcea de vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 Her father never really accepted her boyfriend.
 Tatăl ei nu l-a înghiţit niciodată pe prietenul ei.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2019:

Forme compuse:
EnglezăRomână
accept the responsibility v (be willing to take on duties)a accepta responsabilitatea loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
 She accepted the responsibility of planning the office Christmas party.
refuse to accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (deny, be unwilling to believe)a nu accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 He refused to accept that his illness was incurable.
refuse to accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (be unwilling to receive [sth] offered)a refuza vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 She refused to accept flowers from men she did not know.
refuse to accept vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." ([sb]: be unwilling to include)a nu accepta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 Those snotty girls refuse to accept anybody whose parents aren't rich.
unwilling to accept preppreposition: Relates noun or pronoun to another element of sentence--for example, "a picture of John," "She walked from my house to yours." (intolerant of)care refuză să accepte adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
unwilling to accept preppreposition: Relates noun or pronoun to another element of sentence--for example, "a picture of John," "She walked from my house to yours." (in denial of)care refuză să accepte adj.adjectiv: Arată însușirea unui obiect sau a unei ființe, acordându-se în gen și număr cu acestea: floare mirositoare, copii deștepți.
 She was unwilling to accept that her daughter wasn't coming back.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.
'accept' găsit și în aceste intrări:
În descrierea în limba engleză:
Română:

Sintagme: accept the [terms, contract, outcome, facts], accept the [position, invitation, award, offer], I cannot accept your [invitation, description], mai mult...

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'accept' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'accept'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.