Pe pagina aceasta: Mt, mount
'Mt' este un termen alternativ pentru 'mount'. Îl veți regăsi pe unul sau pe mai multe dintre rândurile de mai jos.'Mt' is an alternate term for 'mount'. It is in one or more of the lines below.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
Mt nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. written, abbreviation (name of peak: Mount)munte s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
  (de munte)vârf s.n.substantiv neutru: Desemnează în general obiecte și se deosebește prin faptul că la singular se numără ca un substantiv masculin, iar la plural ca un substantiv feminin: un creion, două creioane, un obiect, două obiecte, un articol, două articole.
 Mt St. Helens erupted in 1980.
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

WordReference English-Romanian Dictionary © 2020:

Traduceri principale
EnglezăRomână
mount [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (get on: a horse, bicycle)a se urca vb. pron.
 The knight mounted the horse.
 Cavalerul s-a urcat pe cal.
mount [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (campaign: launch)a lansa vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The university mounted a research expedition.
 Universitatea a lansat o expediție de cercetare.
mount [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (put up on display)a expune vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The curator mounted the gem in the museum entrance.
 Curatorul a expus piatra prețioasă la intrarea în muzeu.
mount [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." UK (picture: fit with a mat for framing)a pune în ramă loc.vb.locuțiune verbală: Grup de cuvinte cu înțeles unitar care conține în mod necesar un verb și are valoarea morfologică a unui verb. Exemple: a băga în seamă, a sta de vorbă, a-și aduce aminte.
  a înrăma vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 George mounted the picture and put it in a frame.
 George a pus poza în ramă.
mount viintransitive verb: Verb not taking a direct object--for example, "She jokes." "He has arrived." (increase)a creşte vb.intranz.verb intranzitiv: Verb a cărui acțiune nu se răsfrânge în mod direct asupra unui obiect și care necesită un complement indirect în construcție: a pleca , a merge. Dacă un verb nu susține continuarea la o întrebare de genul pe cine?, ce? atunci nu poate fi urmat de un complement direct, deci este intranzitiv.
 The pressure mounted in the air tank.
 Presiunea creștea în rezervorul de aer.
mount nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (horse)cal s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 The rider needed a new mount because his horse was lame.
 Călărețul avea nevoie de un cal nou, pentru că al lui era șchiop.
mount nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. (surround, setting) (bijuterii)montură s.f.substantiv feminin: Desemnează ființe de sex feminin sau obiecte de parte femeiască: femeie, casă, plajă.
 The jewel was set in a gold mount.
 Bijuteria era pusă într-o montură de aur.
 
Traduceri suplimentare
EnglezăRomână
mount nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc. archaic (mountain, hill)munte s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Jesus delivered a sermon on a mount.
Mount,
Mt,
Mt.
nnoun: Refers to person, place, thing, quality, etc.
(mountain name)munte s.m.substantiv masculin: Desemnează ființe de sex masculin sau obiecte de parte bărbătească: băiat, ban, munte.
 Mount St. Helens erupted in 1980.
mount [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (climb)a urca vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The elderly gentleman slowly mounted the stairs.
mount [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (set up)a instala vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
 The general mounted the cannons on the walls.
mount [sth] vtrtransitive verb: Verb taking a direct object--for example, "Say something." "She found the cat." (computer disk, drive)a monta vb.tranz.verb tranzitiv: Verb a cărui acțiune se răsfrânge direct asupra unui obiect, construindu-se cu ajutorul complementului direct: a deschide geamul (geamul fiind complementul direct). Pentru a verifica dacă un verb este sau nu tranzitiv, i se pune întrebarea pe cine?, ce?. Ce deschid? Ce citesc? Pe cine întreb?
  Lipsește ceva important? Raportează o eroare sau sugerează o îmbunătățire.

Discuţii pe forum care conţin cuvântul (cuvintele) 'Mt' în titlu:

Vezi traducerea automată a Google Translate a 'Mt'.

În alte limbi: Spaniolă | Franceză | Italiană | Portugheză | Germană | Olandeză | Suedeză | Rusă | Poloneză | Cehă | Greacă | Turcă | Chineză | Japoneză | Coreeană | Arabă

Reclamă
Reclamă

Raportează o reclamă care ți se pare nepotrivită.